Název | Množství a jednotka |
---|---|
polohrubá mouka | 500 g |
vejce | 3-4 ks |
máslo | 250 g |
mléko | 200 ml |
cukr | 3 lžíce |
rum | 2 lžíce |
droždí | 20 g |
sůl | špetka |
povidla | |
tvaroh |
Postup: Cukr, máslo a žloutky utřeme, postupně přidáváme kaštanovou mouku a mléko,... zobrazit recept
Postup: Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným... zobrazit recept
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zasypeme paprikou, hladkou moukou... zobrazit recept
Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept
Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept
Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek